skip to Main Content

Sport & Activiteiten

Cecina – Livorno

Acqua Village Cesina is een gigantisch waterpretpark dat plezier garandeert voor jong en oud. In het park vind je een verzameling van waterglijbanen zoals de “Kamikaze” en de “Acacondor”. De topattractie, de “Twister Black hole” is er een voor durfals; het is een zestig meter lange afdaling in het pikdonker.

Ook zijn er verschillende zwembaden zoals o.a. een golfslagbad, een hydromassage bad en een relax lagune. Daarnaast zijn er allerlei leuke activiteiten te ondernemen zoals voetballen op een zeepbaan, levend tafelvoetbal en beachvolleybal. Er is een speciaal gedeelte gereserveerd voor kinderen die onder leiding van een animatieteam allerlei leuke dingen ondernemen.

Er bevindt zich trouwens nog een tweede Acqua Village in Toscane, te weten Follinica (Grosseto). Follinica heeft net iets meer te bieden voor jongeren en jong volwassenen.
Zo gaat hier het feest in de discotheek de hele nacht door. Of kun je zo op het terras van de elegante Baluba Club genieten van een overheerlijke cocktail.

Terni, Umbria

De Cascata della Marmore, ofwel de marmerwaterval, is de hoogste van Europa (vanaf Rome minder dan een uur rijden). De watervallen zijn omgeven door een weelderige vegetatie waardoor het gebied een prachtige subtropische uitstraling heeft. De Rafting Marmore organistatie is nu al 10 jaar actief en heeft al duizenden vlotvaarders uit de hele wereld via de 3 km lange afdaling van de Cascata della Marmore over de rivier de Nera in Umbrië naar beneden geleidt. De tocht duurt ongeveer een uur en elk vlot kan tot zes personen samen met de gediplomeerde gids dragen. Deelname aan het raften vereist geen speciale vaardigheden maar je moet een goede zwemmer én gezond zijn (zie ook de website voor meer informatie over medische/gezondheidsbeperkingen). Deelnemers moeten tussen 16 – 55 jaar oud zijn – voor jongeren van

16 tot 18 jaar is begeleiding door een volwassene vereist. Voordat u aan de afdeling per vlot begint, krijgt u uitgebreide instructies en praktische aanwijzingen samen met een complete uitrusting – waterdichte jas, helm en zwemvest.

Locatie: Papigno – Terni / Openingstijden van 15 maart tot 31 oktober (voor dagen en tijden raadpleeg de website www.raftingmarmore.com)

Toscane Paardrijden

Paardrijden in Toscane kunt u bij de Rendola manege. Deze rijschool is gelegen in Montevarchi, gelegen tussen Arezz, Siena en Florence. Het is een internationaal erkende rijschaook die over een FITEEC-ANTE goedkeuring beschikt. Er staan 22 fitte en goed getrainde paarden tot uw beschikking, meestal Italiaanse fokdieren. De zadels zijn naar Engels model. Er zijn lessen voor beginners en ritten voor gevorderden door de omringende natuur.

Club Ippico Senese is een uitstekend uitgeruste manege die ligt tussen Siena en Monteriggioni. Hier kunt u elke ochtend en middag, behalve op maandag en donderdag, lessen volgen in alle drie Olympische disciplines. Centro Ippico “Agrifoglio” ligt aan de weg van Castellina Scalo naar Staggia. De manege is met borden aangegeven voordat u het stadje Staggia bereikt.

Met “Welcome Tour Service” een bedrijf dat paardrijtochten onder begeleiding verzorgt, kunt u in het zadel genieten van het schitterende Toscaanse landschap met zijn eeuwenoude kastelen. U kunt ritten van een halve of hele dag boeken.

Ga voor meer informatie naar de website www.welcomesiena.com of bel +39 0577282810

Toscane wandelen

Tijdens de wandelroutes zal u de onaangeraakte en “wilde” regio van Toscane ontdekken. Het gebied is altijd een netwerk geweest van stroken land en paden die in het verleden het communicatieweb waren tussen stedelijke centra en de plaatsen van werk en handel.

De verlatenheid van de akkerbouw en de sluiting van de mijnen heeft er toe geleid dat er nog vele paden zijn. Voor vele jaren waren veel van deze paden bedekt met dichte begroeiing. Alleen tijdens de laatste jaren zijn verschillende paden ontdekt en vrij gemaakt en een netwerk van paden is gecreëerd voor de wandelaars.

De meeste van deze paden zijn makkelijk beloopbaar, sommige op een gravelweg, andere door dikke begroeiing, andere over velden en ook door bossen zonder behoorlijke paden. Wij kunnen u waterdichte wandelschoenen aanraden voor de aansteken over de kleine rivieren. De omgeving biedt mogelijkheden voor tochten geschikt voor alle wandelaars, inclusief deze met weinig conditie.

Toscane mountainbiken

Mountainbiken door Toscane; een onvergetelijke fietstocht maken door “Klassiek Toscane”. Ervaar hier het landschap als kunstwerk. Golvende heuvels met terracotta villa’s, statige cipressenlanen, knoestige olijfbomen en oude wijnstokken. Langs schilderachtige dorpen en voornaam Europees erfgoed; Florence, Arezzo, Siena en San Gimignano. Onderweg prima accomodaties en natuurlijk genieten van pasta, pesto en chianti.

Val di Chiana

De nieuwe golfclub Valdichiani is een golf lover’s droom. Een plek om uw liefde voor de golf in de praktijk te brengen of om u te laten verleiden deze fantastische sport te beoefenen ongeacht leeftijd of vermogen. De golfclub Valdichiana wacht op u in het hart van de Val di Chiana. Vanaf de A1 afslag Val di Chiana-Bettolie, afrit nummer 28 verlaten, bij de tolhuisjes rechtsaf en volg de borden voor Fioano en golf.

Bezienswaardigheden

Collodi

In het Toscaanse stadje Collodi ligt Il Parco di Pinocchio, het Pinokkio-park. In dit park beleef je het originele sprookje van Pinocchio in een natuurlijke ambiance. Il parco di Pinocchio is niet zozeer een attactie-park, maar meer een verzameling van allerlei waardevolle kunstwerken. In het park staan 84 schitterende beelden van alle hoofdrolspelers uit het verhaal: Emili Greco (Japie Krekel), la fata (de fee), il gatto e la volpe (de kat en de vos) en natuurlijk il grande pescespada (de grote zwaardvis)

Portoferraio – Livorno

Elbaland is een natuurpark waar je alleen maar typische italiaanse dieren tegenkomt. Op het terrein, dat circa 120.000 m2 bestrijkt, lopen paarden, ezels, geiten, schapen, konijnen en allerlei soorten vogels vrij rond. Ook kun je vlinders bewonderen in de vlindertuin. Het noordelijke gedeelte van het park is geheel gewijd aan de prehistorie waar reconstructies van dinosaurussen te zien zijn. Daarnaast is er ook een grote speeltuin voor kinderen met o.a. Trampolines, glijbanen en een midgetgolfbaan.

Massatima – Grosseto

Centro Carapax is het grootste reservaat van Europa waar tartarughe, schildpadden, worden opgevangen. Hier worden zowel italiaanse als exotische schildpadden gered, bestudeerd, gefokt en voorbereid op terugplaatsing in de natuur. Als je op het juiste moment in het park aanwezig bent, kun je zelfs zien hoe de eieren worden gelegd of getuige zijn van de eerste stapjes die de jonge schildpadjes in de grote mensen wereld zetten.

Massatima – Grosseto

Het Trasimeense Meer is een regionaal natuurpark en is qua grootte het vierde meer van Italië.

Het prachtige meer heeft een oppervlakte van 128 km2, een omtrek van 45 km en huisvest drie eilandjes, Isola Minore, Isola Maggiore en Isola Polvese. U kunt de schoonheid van het Trasimeense meer ontdekken met een dagpas waarmee u de eilanden en de karakteristieke plaatsen rondom het meer kunt bezoeken. Tussendoor kunt u dan in de vissers-plaatsjes heerlijke verse vis eten of genieten van de andere Italiaanse gastronomische hoogstandjes. De zachte groene heuvels met eeuwenoude olijfbomen die typerend zijn voor het Toscaanse en Umbrische landschap zijn in volledige harmonie met het meer en de oude historische stadjes.

Hier liggen Middeleeuwse stadjes direct aan de oever van het meer die stuk voor stuk een bezoek meer dan waard zijn, zoals Castel Rigone, Castiglione del Lago, Cortona, Monte del Lago, Paciano, Panicale, Passignano sul Trasimeno, San Feliciano en Tuoro sul Trassimeno. In de zomer bruist het van de dorps-feesten rond het meer en dat maakt het een gezellige plek om te bezoeken.

Als u van plan bent om te gaan zwemmen, adviseren wij waterschoenen mee te nemen.

Wandelen

Maak kennis met Firence, zoals de stad in het Italiaans zo mooi heet,  de prachtige stad aan de oevers van de Arno die ons hart heeft gestolen. Bewonder alle beroemde  bezienswaardigheden, maar maak ook tijd voor wat kleinere  pareltjes die deze  renaissance stad  te bieden heeft.

Bezoek naast de Duomo ook de  Orsanmichele en het  Oratorio dei  Buonomin  di San Martino.  Slenter niet alleen door de Galleria degli Uffizi,  maar ook door het  Gucci museum en een prachtig pallazzo uit de middeleeuwen.

Back To Top
×Close search
Zoeken