skip to Main Content

Chiana vallei

Badicorte ligt in een typisch Toscaans heuvellandschap met zachtglooiende hellingen en uitgestrekte weilanden. De Chiana-rivier zorgt er voor een weelderige flora. Eindeloze korenvelden, wijnranken en olijfbomen omgeven de pozzale. De adembenemende schoonheid van de Chiana-vallei werd al door Goethe bezongen op zijn Italië-reis. Naast graan, groente en fruit zijn de uitstekenden olijfolie en schitterende wijnen karakteristieke producten van deze streek. Aan populariteit wint ook de de middeleeuwse plaats Cortona. In de nauwe straatjes kunt u heerlijk flaneren en op de fraaie pleintjes kunt u genieten van een overheerlijke cappuccino.

Cultuur en tradities

Monte san Savino heeft een zeer goede aansluiting op de snelweg en het spoorwegennet. Ook de luchthaven van Florence kunt u binnen een uurtje bereiken. In de directe omgeving van Badicorte vindt u een verscheidenheid aan winkels en belangrijke voorzieningen, zoals een postkantoor, banken, garage en apotheek. Smaakvolle bars en restaurantjes nodigen u uit tot een gezellig verpozen. Het hele jaar door wordt u getrakteerd op diverse culturele evenementen, traditionele dorpsfeesten en markten. Hier duikt u in het echte Toscaanse leven, beleeft u de Toscaanse tradities en geniet u van de lokale gerechten. Het mediterrane klimaat van Toscane, met zijn warme zomers en milde winters, maakt de beleving compleet.

De historie

Het typische Toscaanse landschap is niet voor niets “het typische landschap”. Het is wettelijk beschermd en cultureel erfgoed, net als de Italiaanse borgo’s en de witte gravelwegen. Door de strenge regelgeving omtrent bouwen en renoveren is het landschap door de eeuwen heen nagenoeg onveranderd gebleven.

Omgeving

Het landhuis “Il Pozzale” is gelegen te Badicorte in de Chiana vallei, vlakbij de fraaie Middeleeuwse stad Monte san Savino, Cortona en Castiglion Fiorentino, allen gelegen in de provincie Arezzo.

Cortona

Is een van oorsprong Etruskische stad in de bergen van de provincie Arezzo. De stad is gesticht op één van de vroegst bewoonde heuvels van de provincie. Het historisch centrum, met zijn doolhof van stegen en pleinen, gaat schuil achter een dikke stadsmuur. Op veel plaatsen heb je een magistraal uitzicht op de omgeving, van het Lago Trasimeno in het zuiden tot de uitgedoofde vulkaan Monte Amiata *1738 m) in het westen. Cortona is het schoolvoorbeeld van een borgo medievale, een Middeleeuws bergdorp, zoals je die wel vaker ziet in dit deel van Toscan.

Meer naar het westen dingen hooggelegen dorpen als Montepulciano en Pienza opzichtig naar de gunst van de toerist. Die is hier vooral tijdens de zomermaanden dan ook in groten getale te vinden. Desondanks is het moeilijk om niet onder de indruk te raken van de serene sfeer, het historisch erfgoed en de fabuleuze vergezichten.

Arezzo

Werd gesticht door de Etrusken en was het centrum van één van de twaal Etruskische vorstendommen. Ten tijde van het Romeinse Rijk heette de stad Arretium en was het bekend als centrum van metaalbewerking en pottenbakkers. In de Middeleeuwen was het een zelfstandige stadstaat, tot het in 1384 toeviel aan Florence.

Back To Top
×Close search
Zoeken